Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
SK-pressemeddelelse
Lør 14/11-2009 16.14 Ønsker korporaler i marinen
14/11-2009
Pressemeddelelse
 
13. november 2009 - kl. 1400
Søværnets Konstabelforening ønsker korporaler i søværnet.
 
Søværnet har i dag mange dygtige og specialuddannede medarbejdere i konstabelgruppen, mange endda med international erfaring. Hvis søværnet ønsker at fastholde de kompetencer og den ekspertise, som i dag er til stede i manuel-gruppen, bør der ske noget nyt.
 
Søværnets Konstabelforening stiller derfor nu krav om, at en lang række af marinespecialisterne gøres til korporaler. Herved åbnes der for muligheden for at stoppe den udvandring af dyrt tillært know-how fra søværnet, som har fundet sted gennem de senere år.
 
Søværnets Operative Kommando (SOK) er den myndighed, der skal sige god for ideen, noget som Søværnets Konstabelforening finder burde være en selvfølge. Det er allerede indført i hæren, og endda med stor succes, så det vil være nærliggende at gøre tilsvarende blandt søens folk.
 
Det vil hovedsageligt være blandt den ældre del af konstablerne – det er dem der hedder marinespecialister – at de nye korporaler skal findes. Og det er fortrinsvis indenfor funktioner som
 
* IT-support
* Materiel-regnskab
* Økonomistyring
* HR (personaleforhold)
* Sanitet (sygepleje)
* Militærpoliti
 
at det store behov er til stede. Hertil kommer de, der er beskæftiget som undervisere eller instruktører. Men også andre, som i kraft af deres erfaring vil være egnede og udgøre naturlige valg til oprykning som korporal.
 
Formand for Søværnets Konstabelforening, Bjarne Krogh-Pedersen, siger:
 
- Jeg vil gerne understrege, at der ikke er tale om udnævnelser til befalingsmænd men udelukkende om, at man har en række marinespecialister, som er i besiddelse af stor kompetence på deres arbejdsområder og som det vil koste forsvaret mange kroner og rigtig mange års oplæring at erstatte.
 
- Når Søværnets Konstabelforening rejser sagen overfor ledelsen er det fordi vi kan se problemets omfang, og vi tror på, at en indførelse af korporalgraden i søværnet kan afhjælpe en meget stor del af de problemer, som vi har for nuværende og som vi vil stå overfor når ”de små årgange” for alvor kan mærkes.
 
- Det er blandt vore medlemmer, at korporalerne skal findes, og så finder jeg det helt naturligt, at det også er os i Søværnets Konstabelforening, der gi’r bolden op til dette samarbejde med SOK, slutter Bjarne Krogh-Pedersen.© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

Slår et ekstra slag for skibsmekaniker-uddannelsen i høringssvar

Omlægningen af uddannelserne til sætteskipper- og skibsfører, hvo ...

-Velfortjent IMO-pris til Birgit Sølling Olsen

-Det er mere end velfortjent, at Birgit Sølling Olsen modtager IM ...
bottom banner1