Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
"Sømændene" i selvsving
9/1-2008 12:20
Efter TV2s udsendelse om kapringen af Danica White, har Sømændenes Forbund skarpt kritiseret flere forhold omkring forhandlingerne for at få søfolkene frigivet. Modsat Sømændene, skal CO-Søfart ikke blande sig i den anvendte forhandlingstaktik i en gidselsituation i Afrika, da vi erkender ikke at have ekspertise indenfor dette område.
Udover kritikken af selve forhandlingsforløbet, fremsætter Sømændene en række krav til forholdene for danske søfolk i forbindelse med risikozoner og kapringer. Det er alt sammen fint nok, men langt det meste er allerede gennemført eller i det mindste tæt på at blive det.
For det første ønsker Sømændene, at Søfartsstyrelsen skal sørge for grundige risikovurderinger og beredskabsplaner på skibe, der sejler i farligt område. Økonomi- og Erhversminister Bendt Bendtsen har i starten af de nye år fremsat et lovforslag, som netop skal stramme op på sikkerhedskravene til danske skibe i risiko-områder.
Herudover ønsker Sømændene, at der oprettes et kriseberedskab, som kan garantere de søfarende en ubetinget indsats for deres frigivelse i tilfælde af kapringer. I forbindelse med Danica White kapringen, blev der hurtigt skabt kontakt mellem rederi, Udenrigsministeriet og Søfartsstyrelsen. Desuden blev et firma med ekspertise inden for området hyret til at stå for forhandlingerne. Også Søfartens Arbejdsmiljøråd tilbød sin ekspertise mht. krisehjælp. Man har altså med andre ord allerede et velfungerende beredskab.
Endelig ønsker Sømændenes Forbund at ændre Sømandsloven, således at søfolk kan få betalt hjemrejsen, hvis de ikke ønsker at sejle ind i farlige områder. Dette har man allerede en aftale om i DIS Kontaktudvalget, som består af rederiforeningerne og de søfarendes organisationer (dog ikke Sømændenes Forbund, som har meldt sig ud af dette samarbejde). Det skal understreges, at aftalen gælder alle søfolk i DIS.
Så alt i alt er der altså ikke for alvor noget nyt i Sømændenes forslag. At de kritiserer indsatsen i forbindelse med forhandlingerne omkring søfolkenes frigivelse, er naturligvis deres ret. Mange ting kunne sikkert også være gjort anderledes set i bakspejlet. Men man kunne dog ønske sig, at man forholdt sig til de faktiske omstændigheder, inden man kritiserer de eksisterende aftaler, lovgivningstiltag og beredskab.
 © Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1