Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
Bilfærgerne
Fre 19/3-2010 10.14
Åbent brev om forhandlingssammenbrud

Åbent brev til Bilfærgernes Rederiforening

Vi skal hermed på vegne af vore medlemmer og tillidsrepræsentanter protestere over, at I har valgt at obstruere årets overenskomstforhandlinger på udenrigsfærgeområdet.

Senest har man g.d. valgt at lade forhandlingerne med 3F Privat Service Hotel og Restauration bryde sammen, og dermed afslutte den sidste i rækken af sammenbrud på området - alle i forligsmandens regi.

Ved ultimativt at kræve, at de lavestlønnede fraviger den aftale, som alle parter i enighed har fulgt gennem de seneste 10 år, og som har betydet at lønningerne på området steg og faldt ved henholdsvis skattelettelser og skattestigninger, har I effektivt obstrueret alle former for fornuftig dialog. 

Dagen i går er blot endnu et eksempel på den arrogance, som Bilfærgernes Rederiforening har lagt for dagen, ved i sidste øjeblik at underkende aftaler 3F Privat Service Hotel og Restauration - i enighed med Scandlines og HH-Ferries - har indgået i lyset af situationerne lokalt.

Mange af vore medlemmer hører til de lavest lønnede og har ingen forståelse for at de skal give afkald på deres skattelettelser, når de ved der er så meget andet der vil stige til gengæld, og det blot fordi, at rederierne ønsker fortsatte stigninger i deres årlige overskud, da det skal finansiere kapitalfondes opkøb af rederier og ruter, og fejlslagne investeringer i udenlandsk bygget tonnage.

I fik en stor gave fra folketinget i 2000, da I fik adgang til Dansk Internationalt Skibsregister, således at I kunne betale nettolønninger og beholde de penge, som ellers ville være tilfaldet det danske samfund i form af skatter.

Vi støttede jer dengang i lyset af trusler fra andre landes støtteordninger, da parterne var enige om, at dette var en forudsætning for bibeholdelse af danske arbejdspladser.

Vi har siden, og ikke mindst i løbet af seneste overenskomstperiode, oplevet, at man har skåret blandt ansatte på land og til søs, blot for at generere et fortsat ”passende” overskud.

Ingen havde vel fantasi til at forestille sig, at I her, 10 år efter, skulle blokere alle normale forligsforhandlinger, blot fordi I ikke synes at statsstøtten længere er stor nok.

Vi skal derfor opfordre jer til at komme til besindelse og stoppe den helt uholdbare og helt uforståelige blokering af de forlig alle andre opnår.

Sker det ikke vil det skade det samarbejde der i de kommende vanskelige år er mere nødvendigt end nogensinde.

Vi hverken kan eller vil forhandle under truslerne om, at I nu vil tilbagebetale det danske samfund, ved at udflage de tidligere statsejede ruter.

HK-Privat
3F Privat Service Hotel og Restauration
CO-Søfart (Metal-Søfart og Dansk Sø-Restaurations Forening)

SE I ØVRIGT HER© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1