Molestien 7, 2450 Kbh. SV, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Molestien 7
2450 København SV

Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

SENESTE NYT:

Forberedelse til OK23 i gang på seminar

44 tillidsrepræsentanter fra Metal Maritime var i sidste uge saml ...

Fagbladet CO-Søfart nr. 3 er udkommet

Bladet kan nu læses online her på hjemmesiden. Den trykte version ...

Bestået som ”Bedste Holdspiller” – samt skibsførereksamen

Metal Maritime - 17. november 2021

23-årige Kristian Gade ved dimissionen på SIMAC forleden, hvor lektor Robert Frederick Rickmann lykønskede og overdrog beviset på skibsførereksamen. Foto: SIMAC

Bestået som ”Bedste Holdspiller” – samt skibsførereksamen

Kristian Gade hørte tilfældigt om HF-Søfart for seks år siden. Togtet med skoleskibet ’Danmark’, der er en del af forløbet på HF Søfart i Frederikshavn, blev en øjenåbner, og forleden afsluttede Kristian Gade sin skibsføreruddannelse på SIMAC.

Af Hanne Hansen

23-årige Kristian Gade fik forleden det synlige bevis på sin afsluttede og beståede skibsførereksamen på SIMAC i Svendborg.

Det var han trods alt forberedt på efter et længere eksamensforløb. Til gengæld var han noget overrasket - og ikke mindst beæret - over, at teamet af undervisere også havde udvalgt ham som modtager af Metal Maritimes eksamenspræmie, der bærer titlen ”Bedste Holdspiller.”

Det er alene op til uddannelsesinstitutionen at finde rette modtager af præmien, der ifølge kriterierne: ” Tildeles en elev/studerende, der gennem uselvisk indsats, får holdet/klassen til at spille sammen og dermed fremmer fællesskabet og samarbejdet. Med andre ord - en elev/studerende, der til søs vil være en værdsat kollega med øje for helheden.”

 

Har som mål at være en god holdspiller

”Jeg blev da enormt glad,” fortæller Kristian Gade om tildelingen af præmien.

”Jeg vil netop gerne være sådan en person. En, der ikke bare tænker på mig selv, men helt naturligt er der, hvis andre har brug for hjælp. En, der får samarbejdet til både at fungere, ja en holdspiller. Sådan én vil jeg rigtig gerne være, og så er det da bare dejligt, at andre synes, at jeg netop er sådan én,” forklarer han og tilføjer:

”Men vi havde også bare et rigtig godt sammenhold i klassen. Og folk hjalp virkelig hinanden, når der var brug for det.”

”Præmien og baggrunden for den er da helt sikkert noget, jeg gemmer og vil tage med mig,” siger Kristian Gade, der vel kan siges at have bestået ”Holdspiller-eksamen” foruden opgaver og prøver som professionsbachelor skibsfører.

Selv om der således var rigeligt at fejre, blev eksamensfejringen for hans vedkommende ikke det helt vilde. Et opereret knæ har sat ham midlertidigt ud af spillet, men han håber på, at han efter jul er kampklar igen og dermed kan komme ud på sin første udmønstring som styrmand i Maersk Tankers, hvor han har været kadet.

 

Hørte ved et tilfælde om HF Søfart

At han kom i gang med en maritim uddannelsesvej, er lidt et tilfælde.

”Men det er bare rigtig godt, at tilfældighederne udviklede sig den vej,” understreger han.

Han var i folkeskolen erhvervspraktik på Flådestation Frederikshavn, da han blev opmærksom på, at HF Søfart var en mulighed som alternativ til gymnasiet. Sammen med en kammerat fra hjemegnen ved Holstebro drog han til Frederikshavn og begyndte som HF Søfart-elev.

Det bedste ved skoleforløbet var for Kristian Gade togtet med skoleskibet ’Danmark’.

”Der fik jeg virkelig lyst til en maritim uddannelse,” erklærer han og udpeger især styrmændene om bord som rollemodeller.

”Al den viden de havde. Om alt muligt. Jeg var vildt imponeret. Der stod jeg og jeg vidste bare ikke en skid,” ler han.

Han opdagede på togtet også den fælles glæde ved at udføre noget sammen.

”Og det at være i bevægelse. Det var bare mig,” refererer han.

 

Kadet i Maersk Tankers

Efter afslutning af HF Søfart og dermed også bevis som ubefaren skibsassistent, blev han kadet i Maersk Tankers.

”Det var jo noget helt andet end at sejle på ’Danmark’. Og i starten var jeg nok noget skræmt,” erkender han. Efterhånden, som han fandt sig hjemme om bord, så blev han også mere glad for det.

”Ja, det blev jeg. Det hænger nok sammen med, at jeg også fik at vide, at jeg trods alt godt kunne finde ud af det. Når man er god til noget, så bliver man også glad for det,” fortæller han om praktiktiden i rederiets produkttankere.

For Kristian Gade var det især overstyrmandens arbejdsområde med alt omkring lasten, lastning og losning, der fangede hans interesse.

”Overstyrmanden har bare det fedeste job,” konkluderer han.

Kammeraten fra Holstebro-egnen, der også var på HF-Søfart i Frederikshavn er også gået den maritime vej og har valgt maskinmestervejen.

 

Metal Maritime og CO-Søfart ønsker de dimitterende professionsbachelor skibsførere fra SIMAC til lykke og god vind.

 

Herunder billede af dimittenderne fra SIMAC, fredag 5. november:

skibsfoerer SIMAC nov21 1200pxlres