Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

SENESTE NYT:

Søfartslægen skal vurdere øjebliksbilledet af den søfarende

Søfartslægen kan ikke bare ”snuse rundt” i dine helbredsoplysning ...

Links til ledige maritime stillinger uge 27

Hermed samlingen af links til maritime job-opslag, som vi har kun ...

Coronatest og certifikat et skridt mod lettelse af besætningsskift

Metal Maritime - 26. maj 2020

Udenrigsministeriets råd til "nødvendige forretningsrejser" gælder også for søfarende. Test og certifikat vil kunne fremme de besværlige besætningsskift. Foto: Shutterstock

Coronatest og certifikat et skridt mod lettelse af besætningsskift

Udenrigsministeriet bekræfter, at søfarende er omfattet af rådene til “nødvendige erhvervsrejser” herunder også test for coronavirus.

Af Hanne Hansen

Efter flere ugers pres fra Danske Rederier, Maskinmestrenes Forening og Metal Maritime lysner det nu en smule for at få lettet de ellers besværlige og i mange tilfælde umulige besætningsskift.

Udenrigsministeriets rejsevejledning for “nødvendige forretningsrejser” med mulighed for conrona-test og certifikat gælder også for søfarende. Det bekræfter ministeriet over for Danske Rederier.

“Det har desværre taget sin tid at få søfarende omfattet af test-mulighederne. Men nu ligger der en klar vejledning fra Udenrigsministeriet,” siger formand Ole Philipsen, Metal Maritime.

“Rederierne har fra Danske Rederier yderligere fået en konkret vejledning i, hvordan fremgangsmåden er med lægetjek og efterfølgende udprint af certifikat, hvis man vel at mærke er smittefri. Det får forhåbentligt løsnet bare en lille smule op for de mange besætningsskift, der er ikke har kunnet lade sig gøre,” siger Ole Philipsen og fortsætter:

“For de værst ramte søfarende har de nu været op mod 10-12 uger ude ud over deres normale tid. Uvisheden tærer på både søfarende og familien derhjemme, så det vil være et stort lyspunkt, hvis de nye retningslinjer løsner bare en lille smule op for mulighederne for at få afløsningerne i gang.”


Se retningslinjerne på Udenrigsministeriets hjemmeside - klik her