Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

SENESTE NYT:

Søfartslægen skal vurdere øjebliksbilledet af den søfarende

Søfartslægen kan ikke bare ”snuse rundt” i dine helbredsoplysning ...

Links til ledige maritime stillinger uge 27

Hermed samlingen af links til maritime job-opslag, som vi har kun ...

Fjord Line overvejer omflagning af ‘Oslofjord’

Metal Maritime - 26. marts 2020

Fjord Line overvejer at omflage færgen 'Oslofjord' fra DIS til NOR. PR Foto: Fjord Line / Jon Inge Nordnes/Allegro

Fjord Line overvejer omflagning af ‘Oslofjord’

Bestyrelsen i Fjord Line præsenterer i en netop offentliggjort pressemeddelelse sine overvejelser om at omflage ‘Oslofjord’, der besejler ruten Sandefjord-Strømstad, fra DIS til det norske NOR register.

Af Hanne Hansen

“Det er i øjeblikket uklart, hvilke konsekvenser en eventuel omflagning af ‘Oslofjord’ fra DIS til NOR vil betyde for danske søfarende,” siger Ole Philipsen, formand for Metal Maritime.

“Udmeldingen fra Fjord Line er en hensigtserklæring, men det er da positivt, at rederiet i pressemeddelelsen udtrykker både tilfredshed med den danske besætning og at ledelsen i Fjord Line opfordrer til dialog med de faglige organisationer om en funktionel løsning,” kommenterer Ole Philipsen.

Fjord Line: NOR-registeret kan matche DIS

Rederiet uddyber i pressemeddelelsen, at overvejelserne om omflagning, er blevet behandlet af bestyrelsen bl.a. med henvisning til at ruten, som ‘Oslofjord’ besejler mellem Sandefjord og Strømstad, er en ren “indenskærs” rute i Norge. Og at langt den overvejende del af passagererne også er nordmænd.

“NOR-registeret er blevet stadig mere interessant i de seneste år, og vore seneste analyser viser, at det meget vel kunne matche det danske DIS-register, som har tjent os godt i mange år,” hedder det i pressemeddelelsen.

Medlemmer er rederiansatte

“Metal Maritimes medlemmer er alle rederiansatte, hvilket betyder, at de er ansat i rederiet og ikke på noget bestemt skib i Fjord Line. Derfor skal der i tilfælde af hver enkelt opsigelse kunne løftes en saglighedsbegrundelse. Det er ikke nok at begrunde med ansættelse på et bestemt skib,” siger Ole Philipsen.

Se pressemeddelelsen fra Fjord Line her (på engelsk)