Molestien 7, 2450 Kbh. SV, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Molestien 7
2450 København SV

Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

SENESTE NYT:

OK opdateringer for Fjord Line og Bornholmslinjen

Det er igen blev tid til en lille opdatering omkring, hvilke nye ...

Fagbladet CO-Søfart nr. 4 er udkommet

Bladet kan nu læses online her på hjemmesiden. Den trykte version ...

Amerikansk interesse for grøn omstilling og vindoffshore

CO-Søfart - 28. april 2022

Hos CO-Søfart og Dansk Metal blev delegationen fra USA budt velkommen af erhvervspolitisk chef Emil Drevsfeldt Nielsen, yderst til venstre i billedet. Foto: CO-Søfart

Amerikansk interesse for grøn omstilling og vindoffshore

En delegation på 15 repræsentanter fra bl.a. amerikanske fagforeninger besøgte i dag CO-Søfart/Metal Maritime og Dansk Metal. Her ankom de umiddelbart efter et besøg i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet og møde med minister Dan Jørgensen.

Af Hanne Hansen

Den grønne omstilling i Danmark og Tyskland er på programmet for en amerikansk delegation, der i disse dage er på besøg i både Danmark og Tyskland.
Delegationen består af repræsentanter fra amerikanske fagforeninger, universiteter og deres overordnede institut: The Climate Jobs National Resource Center” (CJNRC). Deltagerne indtager således centrale placeringer i USA grønne indsats og blandt deltagerne er f.eks. Shaun Donovan, fhv. boligminister under Obamas præsidentskab.
Besøget hos CO-Søfart/Metal Maritime og Dansk Metal var med fokus på uddannelse, omskoling og sikring af nationale jobs i den grønne sektor.

Tæt samarbejde og overenskomster årsag til den amerikanske interesse

Det er Metal Maritimes tætte relationer og samarbejde med Ørsted samt succes med indgåelse af de første, rene vindoffshore overenskomster med rederiet Cadeler, der har foranlediget den amerikanske interesse. Metal Maritime inviterede derfor også Maskinmestrenes Forening til at deltage ved delegationens besøg, idet maskinmestrene var en del af forhandlingerne med Cadeler og indgår i samarbejdet med Ørsted. De to organisationer arbejder nu også tæt sammen om en ny hovedoverenskomst med Danske Rederier for vindoffshore-området.

Stor interesse for især den danske omskoling og opkvalificering

Fra Dansk Metal forestod erhvervspolitisk chef Emil Drevsfeldt Nielsen velkomst og oplæg om organisationen Dansk Metal. Fra Metal Maritime og CO-Søfart præsenterede formand Ole Philipsen delegationen for Den Danske Model, det unikke trepartssamarbejde mellem erhverv, fagforeninger og staten, der dækker hele den danske arbejdsmarkedspolitik.

Oplæggene affødte en del spørgsmål fra delegationen, der især ville høre nærmere om netop, hvordan omskoling og opkvalificering til at varetage de nye jobfunktioner sættes i værk og udvikles.

Delegationens tur til Danmark og Tyskland omfatter foruden besøget i Dansk Metals forbundshus også som nævnt møde med Klima-, Energi- og Forsyningsminister Dan Jørgensen og besøg hos såvel Vestas som Ørsted. I Tyskland mødes delegationen med respektive fagforeninger og kansler Olaf Scholz.