Molestien 7, 2450 Kbh. SV, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Molestien 7
2450 København SV

Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

SENESTE NYT:

Oslo-ruten solgt: De to skibe forbliver i DIS

Alle søfarende på Oslo-ruten, ansat på Metal Maritimes overenskom ...

Medlemsmøder om DFDS’ salg af Oslo-ruten på vej

Kort før DFDS offentliggjorde salget af Oslo-ruten til Gotlandsbo ...

CO-Søfart dropper at flyve med overenskomstløse Bornholmerflyet

CO-Søfart - 17. juni 2014

I CO-Søfart tager vi nu færgen til og fra Bornholm. Her er overenskomstforholdene i orden - vi har selv forhandlet en del af dem. Foto: Bornholmerfærgen

CO-Søfart dropper at flyve med overenskomstløse Bornholmerflyet

Danmarks største maritime organisation, CO-Søfart, tager færgen til og fra Bornholm. Her ved vi nemlig, at overenskomstforholdene er i orden, da vi selv forhandler en del af dem med rederiet Færgen.

Af John Ibsen, sekretariatschef i CO-Søfart

Vi har i CO-Søfart - for at spare tid - ofte benyttet Bornholmerflyet, når vi i organisationen skal deltage i møder på Bornholm - eller omvendt - vore tillidsrepræsentanter fra Bornholm skal til fastlandet for hastemøder. Vi har naturligvis i den forbindelse overvejet, at flyruten er en konkurrent til færgefarten, men har af tidsmæssige hensyn valgt at flyve. Det gør vi ikke mere, efter vi er blevet opmærksomme på, at flyselskabet DAT er uden overenskomst for sine ansatte og heller ikke ønsker at indgå en sådan.

Vi har i CO-Søfart ikke tidligere været opmærksomme på, at DAT, Danish Air Transport A/S, er uden overenskomst for sine op mod 160 medarbejdere.

De overenskomstløse ansættelsesforhold i DAT kom i fokus under Folkemødet på Bornholm, hvor flere medier har omtalt problemstillingen hos flyselskabet.
I den forbindelse har flyselskabets direktør Jesper Rungholm til flere medier udtalt, at han ikke ønsker at indgå overenskomst for sine ansatte, da det ikke vil være til virksomhedens fordel.

Vi støtter ikke denne fortidige holdning
Den holdning kan vi i CO-Søfart hverken støtte elle supportere. Og vi er af den opfattelse, at vi ved at købe billet hos DAT indirekte støtter denne - efter vores opfattelse - både fortidige og destruktive holdning
Overenskomstretten er en hjørnesten i Den danske Model. Derfor er vi ikke kunder hos DAT, så længe selskabet foretrækker at være uden overenskomst.

Partnere - ikke modstandere
CO-Søfart vælger i stedet at tage til og fra Bornholm med Færgen. Her ved vi, at overenskomstforholdene er i orden, da vi selv har forhandlet en del af dem. Og i vores verden betragter vi ikke overenskomstparterne som modstandere men som partnere. En holdning, der er til fordel for både ansatte og virksomhed.