Molestien 7, 2450 Kbh. SV, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Molestien 7
2450 København SV

Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

SENESTE NYT:

Nye opdateringer og særoverenskomster

På medlemssiden er der nyt vedrørende fornyelse af særoverenskoms ...

Links til ledige maritime stillinger uge 38

Hermed samlingen af links til maritime job-opslag, som vi har kun ...

CO-Søfart fik besøg af amerikanske fagforbund

CO-Søfart - 05. september 2023

De amerikanske gæster besøgte blandt andet Esvagt i Esbjerg, yderst til venstre er det faglig leder Christian Petersen.

CO-Søfart fik besøg af amerikanske fagforbund

Formand for Metal Maritime og CO-Søfart, Ole Philipsen, var sammen med faglig leder Christian Petersen værter for en delegation af repræsentanter fra amerikanske fagforbund. Delegationen hørte blandt andet mere om ’den Danske Model', og var på besøg hos en række danske virksomheder og organisationer, som har en central rolle i forhold til vind-offshore industrien.

Af Martin van Dijk

Samarbejdet med internationale fagforbund har altid været vigtigt i den maritime branche, hvor samarbejdsrelationer på tværs af landegrænser er en væsentlig forudsætning. Vi er desuden i en tid, hvor offshorevind industrien fylder mere og mere i Danmark og globalt. Det kalder på endnu mere samarbejde på tværs af landegrænser, og i slutningen af august havde CO-Søfart besøg af de amerikanske forbund for navigatører, menige og maskinmestre.

Besøg hos virksomheder

Udgangspunktet for besøget var, at de amerikanske forbund meget gerne ville have et større indblik i den måde, tingene fungerer på i Danmark, med særlig fokus på vindoffshore, som er et område, hvor vi i Danmark er langt fremme. Det inkluderede besøg hos flere af de store danske virksomheder og organisationer på vindoffshore-området, som har en central rolle på globalt niveau.

”Det har været et meget lærerigt og givtigt besøg. Vi har fået en rigtig fin introduktion til, hvordan hele offshorevind branchen igennem en lang årrække er opbygget og udvidet i Danmark,” siger Roland Rexha, der er formand for den nyoprettede amerikanske offshore task force gruppe i ITF og forbunds kasserer MEBA.

Lærer af Danmark

Sammenlignet med offshore industrien i USA er vi langt fremme i Danmark, da offshore vind har fyldt meget i Danmark igennem mange år. Det er ikke tilfældet i USA.

”Vi er måske, hvor Danmark var for 20 år siden i udviklingen af offshore vind. Så den viden vi nu kan tage med hjem, kan bruges til rigtig meget i den videre udvikling af hele offshore industrien og den nødvendige arbejdskraft,” siger Roland Rexha.