Molestien 7, 2450 Kbh. SV, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Molestien 7
2450 København SV

Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

SENESTE NYT:

Hyggeligt grundlovsmøde for hele familien

Traditionen tro inviterer Dansk Metal den 5. juni til en hyggelig ...

Mere end 4000 henvendelser i 2023

Radio Medical Danmark (RMD) udgiver årligt en rapport med et tilb ...

Isbryderauktion: Køjelamper er hot – askebægre er not

CO-Søfart - 02. februar 2024

Auktionen i morgen omfatter også inventar og udstyr fra broerne på isbryderne ‘Isbjørn’ og ‘Danbjørn’. Morten Smedegaard, medejer og direktør i familieforetagendet Smedegaarden A/S fortæller under et VIP-arrangement før auktionen om skibene og Smedegårdens bevæggrunde for såvel køb som auktion. Foto: PR

Isbryderauktion: Køjelamper er hot – askebægre er not

Det er i morgen lørdag 3. februar sidste chance, hvis du skal være ejer af en eller flere dele fra ’Danbjørn’ og ’Isbjørn’. De to isbrydere er under ophugning i Esbjerg.

Af Martin van Dijk

Alt fra hovmesterens nøgleskab til maskintelegrafer, køjelamper, askebægre og salonborde med stole fra de to statsisbrydere ’Isbjørn’ og ’Danbjørn’ kommer i morgen lørdag under auktionshammeren i Randers hos Campen Auktioner.

Der kan dog både bydes og kigges med online via webcast i morgen, hvis du er interesseret i effekterne fra skibene. De mere end 430 katalognumre i auktionen har de seneste uger også været åbne for online-bud, og det har en del allerede benyttet sig af. Der er således allerede en tydelig tendens i buddene. Køjelamper er hot.

Her et døgn før den fysiske auktion går i gang, er de mange katalognumre med køjelamper, med typisk fire lamper i hvert lot, budt op i mere end 2.000 kr.

IB04 24 1024pxlres

Foto: Campen Auktioner

Knap så stærk går det til gengæld med de velkendte skotmonterede askebægre. I skrivende stund lyder højeste bud på en samling af fire askebægre på 200 kr. Til den pris følger der ellers både gule nikotin-skjolder og duft af aske og udslukte skod med. At dømme ud fra budlysten indtil videre, må det konstateres, at askebægre – trods ægte patina – ikke er det mest eftertragtede.

IB02 24 1024pxlres

Foto: Campen Auktioner

Køberne af de to langtidsoplagte statsisbrydere er Smedegården A/S i Esbjerg. Under stor mediebevågenhed blev de to skibe sidste år slæbt fra deres mangeårige oplagsplads i Hals til deres endeligt i Esbjerg, hvor ophuggerne nu er godt i gang med vinkelslibere og skærebrændere. Målet er at alt fra skibene skal genbruges.

Eftertragtede designermøbler

Med mediebevågenheden fik også kriminelle interesse for den maritime nostalgi, da det vidt og bredt i medierne blev berettet, at de to statsskibe var proppet med designermøbler. Smedegården måtte således hyre vagter til skibene i først Hals og senere i Esbjerg.

IB03 24 1024pxlres 75919 Url

Foto: Campen Auktioner

De eftertragtede designermøbler er også på auktionen. Topscoreren blandt buddene indtil videre er da også messebordet med 8 stole fra salonen på ’Danbjørn’. 12.500 kr. er dette møblement indtil videre budt op i. Vinderen af auktionen får foruden bord og stol også den fastmonterede knap til aktivering af ”serveringsklokken” med i handlen.

Om klokken vil virke efter hensigten, når bord og stole eventuelt ender i et strømlinet køkkenalrum hos den kommende ejer, er nok tvivlsomt. Men knappen vil om ikke andet være en symbolsk kontakt til et strejf af fortiden.

 

Se alle effekterne og følg auktionen hos Campen Auktioner – Klik her…

 

CO-Søfart reportage fra 2013

I fagbladet CO-Søfart nr. 1, 2013 fortalte donkeymand Henrik Linkhusen om jobbet om bord på de oplagte isbrydere i Hals.

Se billedgalleri fra CO-Søfarts besøg om bord og find linket til det omtalte fagblad – Klik her