Molestien 7, 2450 Kbh. SV, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Molestien 7
2450 København SV

Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

SENESTE NYT:

Nye opdateringer og særoverenskomster

På medlemssiden er der nyt vedrørende fornyelse af særoverenskoms ...

Links til ledige maritime stillinger uge 38

Hermed samlingen af links til maritime job-opslag, som vi har kun ...

OK23: De indledende tiltag er i gang

CO-Søfart - 30. november 2022

OK23: De indledende tiltag er i gang

Forberedelserne til OK23 er i fuld gang, og Metal Maritime har helt efter forskrifterne opsagt overenskomsterne med Danske Rederier og Færgerederierne.

Martin van Dijk

Vi nærmer os marts 2023, hvor overenskomstforhandlinger 2023 for alvor går i gang. Forberedelserne er vi allerede i gang med, og den første del af de kommende forhandlinger er opsigelse af de eksisterende overenskomstforhold. Metal Maritime har nu helt efter forskrifterne opsagt hovedoverenskomsterne med Danske Rederier og Færgerederierne, hvilket skete ultimo november. Der er intet odiøst ved disse opsigelser, som er en indbyrdes aftale mellem de to parter – arbejdsgiverorganisationen og Metal Maritime - og overenskomsterne 2020 gælder stadig, selvom de er opsagte. Det gør de frem til, at en ny aftale er indgået, eller indtil en konflikt træder i kraft.

Herunder findes de tre protokollater vedrørende opsigelserne af hovedoverenskomsterne – bemærk at DRO1 og DRO2 ligger i samme dokument.

Færgerederierne - protokollat - opsigelse af bestående OK, udløbsdato 28. februar 2023 

Danske Rederier DRO1/DRO2 - protokollat - opsigelse af bestående OK, udløbsdato 1.marts 2023


Ovenstående opsigelses-protokollater gælder for ansatte på DIS-kontrakter. For dem der arbejder under DAS, er opsigelserne indbefattet af aftalen mellem Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) og Dansk Arbejdsgiverforening (DA)

DA og FH underskrevet aftale om OK23

 

Få indflydelse

Med opsigelserne er de indledende øvelser frem mod de kommende overenskomstforhandlinger gået i gang, men det er stadig muligt at få indflydelse på indholdet af det, der skal forhandles om til marts 2023. Tillidsrepræsentanter og talsmænd har en helt central rolle i forhold til at indsamle ønsker fra deres kollegaer, så hvis man er medlem af Metal Maritime kan man kontakte sin tillidsrepræsentant eller talsmand og fremsige sine ønsker til den kommende overenskomst. Det er også muligt at tage direkte kontakt til Metal Maritime med sin ønsker.

Hvis ikke du er medlem, så kan du få hjælp til indmeldelse her