Molestien 7, 2450 Kbh. SV, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Molestien 7
2450 København SV

Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

SENESTE NYT:

Nye opdateringer og særoverenskomster

På medlemssiden er der nyt vedrørende fornyelse af særoverenskoms ...

Links til ledige maritime stillinger uge 38

Hermed samlingen af links til maritime job-opslag, som vi har kun ...

14 hovedoverenskomster forhandlet på plads på to dage

Metal Maritime - 09. marts 2023

Det har været gode og konstruktive forhandlinger, der har ført til, at der er indgået aftale om fornyelse af 14 hovedoverenskomster i løbet af to dage.

14 hovedoverenskomster forhandlet på plads på to dage

Hele 14 hovedoverenskomster for menige er blevet forhandlet på plads i løbet af de første to dage med overenskomstforhandlinger. Det har været gode og konstruktive forhandlinger med henholdsvis Danske Rederier Arbejdsgiver og Færgerederierne, som har ført til flotte overenskomstresultater.

Af Martin van Dijk

Der har været fart på i faglig afdeling siden de reelle overenskomstforhandlinger begyndte tirsdag 7. marts, og hele 14 hovedoverenskomster for menige er siden blevet forhandlet på plads. Tirsdag aften blev der indgået aftale mellem Danske Rederier Arbejdsgiver afdeling B (tidligere DRO 1) og Metal Maritime omkring fornyelse af overenskomsterne for skibsmekanikere, skibsassistenter og menigt cateringpersonale, samt kokkeelever og skibsmekanikerlærlinge. Onsdag var der forhandlinger i henholdsvis Danske Rederier Arbejdsgiver afdeling D (tidligere DRO 2) og Færgerederierne. Begge steder blev der ligeledes indgået aftale om fornyelse af de relevante overenskomster for menige. I Danske Rederier Arbejdsgiver afdeling D var det for skibsmekanikere, skibsassistenter og menigt cateringpersonale, samt skibsmekanikerlærlinge. I Færgerederierne var det for skibsassistenter og skibsmekanikere på henholdsvis DIS og DAS samt for skibsmekanikerlærlinge. 

Flotte hyrestigninger

Løn har ikke overraskende været det store tema i forhandlingerne, og der er forhandlet flotte lønstigninger på plads, som er med til at garantere reallønnen. Overenskomsterne for menige i henholdsvis Danske Rederier Arbejdsgiver afdeling B og afdeling D samt Færgerederierne har ud over flotte hyrestigninger det til fælles, at der blandt andet er fokus på et chikanefrit arbejdsmiljø og fleksible arbejdsforhold.

I dag torsdag den 9. marts foregår der forhandlinger om overenskomst for offshore-ansatte på permanente installationer. 

Læs mere på medlemssiden

De respektive overenskomster kan læses i deres helhed på medlemssiden, som kræver login. Medlemssiden opdateres løbende med nyt, og i skrivende stund er følgende nyheder lagt op.