Molestien 7, 2450 Kbh. SV, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Molestien 7
2450 København SV

Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

SENESTE NYT:

Links til ledige maritime stillinger uge 38

Hermed samlingen af links til maritime job-opslag, som vi har kun ...

Fjord Line lukker rute

Fjord Line har sejlet på ruten Sandefjord - Strømstad med 'MS OSL ...

Besøg af internationale fagforeninger

Metal Maritime - 23. januar 2023

Repræsentanterne fra de internationale fagforeninger samt ITF var selvfølgelig også forbi Metal Maritime og Dansk Metal

Besøg af internationale fagforeninger

Metal Maritime har haft besøg af en 16-personers delegation fra fagforeninger i Australien, USA, og Norge samt ITF.

Martin van Dijk

Formand for Metal Maritime, Ole Philipsen, og faglig leder, Christian H. Petersen, var i slutningen af uge 2 og i begyndelsen af uge 3 værter for en delegation bestående af 16 repræsentanter fra fagforeninger i henholdsvis Australien, USA, Norge samt ITF.
Metal Maritime havde sammen med 3F hjulpet med at sammensætte et relevant program for delegationen, der blandt andet ønskede at få oplysninger omkring offshore vind, herunder hvordan vi organiserer området fra forbundenes side, samt få et dybere indblik i den danske model. På programmet var møder med Copenhagen Infrastructure Partners, Ørsted og Energistyrelsen, samt besøg hos Esbjerg havn og Vestas i Ringkøbing. Besøg der gav rigtig god mening for repræsentanten fra Maritime Union of Australia, Adrian Evans. 

”Danske virksomheder har været førende inden for udviklingen af denne nye teknologi. Det første vind offshore projekt i Australien skal bygges af Copenhagen Infrastructure Partners og Ørsted skal højst sandsynligt også opfører et projekt, mens Vestas i forvejen er til stede onshore. Det er vigtigt for os at vise disse store internationale virksomheder, at vi har velkoordinerede og stærke fagforeninger rundt omkring i verden, så vi kan opretholde de fremragende arbejdsvilkår, der allerede er opnået i Danmark,” siger han.

 

Stærke overenskomster

Programmet var sammensat med det formål at give delegationen det bredest mulige indblik og forståelse af, hvordan offshore vind industrien er organiseret og fungerer i Danmark. Viden og know-how som kan være med til at skabe endnu bedre overenskomster for medarbejderne i vind offshore industrien ude i verden.

“Vi sætter virkelig stor pris den indsats Metal Maritime har lagt i den globale organisering af maritime medarbejdere i offshore vind industrien. Det begyndte med etableringen af en international offshore vind gruppen gennem ITF, og besøget her i Danmark er et udspring af dette samarbejde gennem ITF,” siger Adrian Evans, der ikke er i tvivl om betydningen af besøget i Danmark, hvor gruppen har besøgt store internationale virksomheder inden for offshore vind.

”At vi har kunne møde disse virksomheder i deres hovedkvarter i Danmark sammen med repræsentanter fra Danmark, Norge og USA samt ITF, sender et rigtig stærkt signal. Jeg er sikker på, at det stiller os endnu stærkere i forhold til at sikre gode overenskomster for medarbejderne i kommende offshore vind projekter i Australien,” siger han.