Molestien 7, 2450 Kbh. SV, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Molestien 7
2450 København SV

Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

SENESTE NYT:

OK23 opdateringer på hjemmesiden

Der forhandles stadig særoverenskomster på plads, og den seneste ...

Markant udvidelse af High Risk område

Situationen i og omkring Adenbugten og Røde Havet har desværre ik ...

Fælles front for flere skibsassistenter

Metal Maritime - 06. januar 2023

Rederier og fagforening i samarbejde om bredere og flere praktikmuligheder for ubefarne. Formand for Dansk Metal, Claus Jensen og Henriette Hallberg Thygesen, Executive Vice President, A.P. Møller – Mærsk. Pressefoto

Fælles front for flere skibsassistenter

Kampen for at tiltrække flere danske unge ind i skibsfarten får nu rederier og fagbevægelse til at gå sammen og tilbyde en mere alsidig uddannelse til skibsassistent. Det bliver blandt andet muligt at komme på langfart med A.P. Møller - Mærsk.

Pressemeddelelse fra Danske Rederier, Dansk Metal og Metal Maritime

Endnu flere danske unge skal have øjnene op for et liv til søs, og de muligheder det giver.

Derfor er en række danske rederier gået sammen med Metal Maritime under Dansk Metal for at strikke et mere attraktivt praktikforløb sammen til de kommende skibsassistenter.

Som noget nyt vil blandt andet A.P. Møller – Mærsk tilbyde praktikophold af 10-12 ugers varighed på deres oceangående containerskibe til de unge.

“Det er enormt vigtigt for os at have adgang til dygtige folk med de rette kompetencer og kvalifikationer. Det gælder ikke kun for Mærsk, men hele den maritime industri. Vi mangler arbejdskraft, og derfor er det vigtigt for os at tage ansvar og hjælpe med at uddanne så mange unge som muligt, siger Henriette Hallberg Thygesen, Executive Vice President, A.P. Møller – Mærsk.

Praktiktid fordelt mellem flere rederier og skibstyper

De unge på skibsassistentuddannelsen vil med den nye ordning få mulighed for at få deres sejltid på en række forskellige skibstyper i forskellige rederier via et praktikophold koordineret af Danske Rederier.

Dansk Metal har været åbne over for en ny tilgang og skruet en overenskomst sammen, som både sikrer de studerende på skibsassistentsuddannelsen gode forhold og samtidigt giver den fleksibilitet, der er nødvendig for at kunne lade de studerende skifte mellem flere forskellige rederier i deres praktik

”Det er en stor fordel, at de unge kan få sammensat deres uddannelse via flere rederier. På den måde kan de få en smag for, hvad faget bredt set har at byde på. De får sammensat deres kvalifikationer efter, hvad der bliver efterspurgt. Når mange rederier på den her måde går sammen, garanterer det, at vi kan tilbyde de unge en fast men fleksibel uddannelse,” siger Dansk Metals formand Claus Jensen.

Danske Rederiers praktikkontor varetager administrationen

Hos Danske Rederier håber man på, at mange unge vil benytte den nye mulighed, og man står klar til at strikke praktikforløb sammen:

”Vi er i hård konkurrence med andre brancher om de unges opmærksomhed, men med den nye praktikordning tilbyder vi et forløb, som, jeg ikke mener, mange andre kan hamle op med. Hvis vi både skal have søfolk nok til at realisere Danmarks ambitiøse planer om udbygningen af havvind samt bevare Danmarks position som en af verdens største søfartsnationer, så kræver det, at vi får uddannet flere til skibsfarten. Derfor håber og tror jeg, at denne nye mulighed vil trække flere unge til,” siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

For at blive optaget på den nye skibsassistentuddannelse kræver det, at man har bestået den indledende del af sin grundlæggende maritime uddannelse (GMU) f.eks. om bord på et af skoleskibene (George Stage eller DANMARK) eller på en af de maritime skoler, HF-søfart eller Maritim STX. Der er ca. 470 unge, der årligt består den indledende GMU.


Et forløb på den nye skibsassistentuddannelse kunne f.eks. se således ud:

- 10-12 ugers effektiv sejltid med A.P. Møller – Mærsk (én udmønstring)

- 16 ugers effektiv sejltid hos DFDS, Maersk Supply, Cadeler, Molslinjen eller Torm (4 ugers udmønstring efterfulgt af 2 ugers fri)

- 24 ugers effektiv sejltid hos ESVAGT (4 ugers udmønstring efterfulgt af 4 ugers fri)

Efter ca. ét års effektiv sejltid venter 20 ugers skoleforløb, hvor man efter eksamen kan kalde sig befaren skibsassistent.

Den nye skibsassistentuddannelse er et supplement til den eksisterende og er åben for alle rederier.

Indtil videre omfatter ordningen følgende rederier: A.P. Møller – Mærsk, Cadeler, Molslinjen, DFDS, TORM, Maersk Supply og ESVAGT.