Molestien 7, 2450 Kbh. SV, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Molestien 7
2450 København SV

Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

SENESTE NYT:

OK opdateringer for Fjord Line og Bornholmslinjen

Det er igen blev tid til en lille opdatering omkring, hvilke nye ...

Fagbladet CO-Søfart nr. 4 er udkommet

Bladet kan nu læses online her på hjemmesiden. Den trykte version ...

Fjord Line lukker rute

Metal Maritime - 21. september 2023

'MS OSLOFJORD' er snart fortid på ruten Sandefjord - Strømstad. Foto: Jon Inge Nordnes/Allegro

Fjord Line lukker rute

Fjord Line har valgt at lukke ruten mellem Sandefjord og Strømstad, som sejler sidste gang 29. oktober. 220 ansatte bliver berørte af nedlukningen.

Af Martin van Dijk

Fjord Line har sejlet på ruten Sandefjord - Strømstad med 'MS OSLOFJORD' siden 2014, men det er beklageligvis snart slut. Rederiet har desværre valgt at lukke ruten ned med virkning fra 29. oktober. Som begrundelse for nedlukningen forklarer rederiet følgende i en pressemeddelelse.

"Ruten støtter ikke Fjord Lines vision og langsigtede strategi, men det var en tung og trist besked at give," siger administrerende direktør Brian Thorsted Hansen i pressemeddelelsen. 

Mange berørte

Beslutningen om at droppe færgedriften på ruten mellem Sandefjord - Strømstad har store og negative konsekvenser for de 220 ansatte og deres familier.

Norsk flag siden 2021

Tidligere var 'MS OSLOFJORD' registreret i DIS, de ansatte var på danske overenskomster, og mange var organiseret hos Metal Maritime. Under Corona-krisen valgte rederiet dog af flage passagerskibet om til norsk flag, og de ansatte har siden 2021 været ansat på norske overenskomster. Der er primært tale om både svenske og norske søfarende samt enkelte danske, men Metal Maritime har så vidt vides ingen medlemmer, som er berørt af beslutningen. Da vi som nævnt ikke længere er overenskomstpart, har vi ikke været involveret i processen omkring nedlukningen af ruten. Skulle det vise sig, at der alligevel er et eller flere medlemmer, som bliver berørte, så står vi selvfølgelig klar til at hjælpe.