Molestien 7, 2450 Kbh. SV, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Molestien 7
2450 København SV

Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

SENESTE NYT:

Nye opdateringer og særoverenskomster

På medlemssiden er der nyt vedrørende fornyelse af særoverenskoms ...

Links til ledige maritime stillinger uge 38

Hermed samlingen af links til maritime job-opslag, som vi har kun ...

Fornyelse af hovedoverenskomster på plads

Metal Maritime - 08. marts 2023

Metal Maritimes delegation ved forhandlingerne. Fra venstre faglig konsulent Per Gravgaard, faglig chef Christian Petersen, formand Ole Philipsen og Steen Kirk Pedersen, tillidsrepræsentant for dæk og maskine hos Svitzer. Desuden deltog juridisk konsulent hos Metal Maritime, Emilie Munch Ohlsen, der har taget dette billede fra tirsdagens forhandlinger.

Fornyelse af hovedoverenskomster på plads

Fornyelsen af hovedoverenskomsterne for skibsmekanikere, skibsassistenter og menigt cateringpersonale mellem Danske Rederier Arbejdsgiver afd. B (tdl. DRO 1) og Metal Maritime blev tirsdag den 7. marts forhandlet på plads.

Af Ole Philipsen


Tirsdag den 7. marts begyndte de første reelle overenskomstforhandlinger for Metal Maritime. Efter et 11 timer langt forhandlingsmøde blev der opnået enighed om fornyelse af de menige hovedoverenskomster mellem Danske Rederier og Metal Maritime.

Reallønnen sikret

Med fornyelsen er de menige grupper ansat i de rederier, der er medlem af Dansk Rederier Arbejdsgiver afd. B (tidl. DRO 1), sikret en lønfremgang, som sikrer reallønnen. Gennemsnitligt medfører aftalen stigninger på mellem 11.5 % og 12 % for den enkelte.

Aftalen følger hovedtrækkene i gennembrudsforligene, men har også særlige søfartskendetegn i forhold til pensionsfordelingen mellem arbejdsgiver/arbejdstager. Det ændres ikke i aftalen, men i stedet indføres et særlig løntillæg, som kompenserer for den manglende ændring.

Medlemmer kan se hele aftalen på den interne medlemsside, som kræver login, og som findes her