Molestien 7, 2450 Kbh. SV, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Molestien 7
2450 København SV

Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

SENESTE NYT:

Nye overenskomster på hjemmesiden

Arbejdet med etableringen af den kommende Femern forbindelse er i ...

Rabat på billetter til historisk motorløb

Copenhagen Historic Grand Prix er et historisk og traditionelt mo ...

Markant udvidelse af High Risk område

Metal Maritime - 19. februar 2024

High Risk området er blevet udvidet markant. Skibene på billedet har intet med den konkrete situation at gøre. Foto: Colourbox

Markant udvidelse af High Risk område

Metal Maritime, Maskinmestrenes Forening og Dansk EL-Forbund er sammen med Danske Rederier blevet enig om at følge den internationale beslutning om at udvide High Risk området i og omkring Røde Havet og Adenbugten.

Af Martin van Dijk

Situationen i og omkring Adenbugten og Røde Havet har desværre ikke udviklet sig til det bedre i begyndelsen af 2024. Houti bevægelsen udfører stadig angreb på den internationale handelsflåde, og det har ført til, at det område der karakteriseres som High Risk område er blevet udvidet markant.

Udvidelsen er besluttet internationalt i IBF og er trådt i kraft per 16. februar. Den er i første omgang gældende frem til 30. april.

I dansk kontekst er de involverede parter, Maskinmestrenes Forening, Dansk El-Forbund, Metal Maritime og Danske Rederier, blevet enige om at følge den internationale udvidelse og dermed udvide området.

Helt til Oman

Hvor High Risk området tidligere var centeret omkring den sydlige del af Røde Havet, er hele Adenbugten nu også karakteriseret som High Risk område. Det vil sige hele området mellem den somaliske nordkyst og op til grænsen mellem Yemen og Oman.

Der er altså tale om en markant udvidelse af området.

I henhold til aftalen gælder stadig, at en passage igennem det nu udvidet High Risk område udløser et tillæg på en ekstra dagshyre, det vil sige et tillæg på 100% af hyren, når området passeres. Tillægget gives pr. 24 timer skibet opholder sig i området.

Aftalen dækker danske søfarende på danskflagede skibe hos rederier, der er medlemmer af Danske Rederier.

Udviklingen i området følges stadig tæt af de involverede parter, som har aftalt at holde tæt kontakt.