Molestien 7, 2450 Kbh. SV, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Molestien 7
2450 København SV

Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

SENESTE NYT:

Drømmer du om en kollegielejlighed eller en familielejlighed centralt i København?

Drømmer du om en læreplads og en kollegielejlighed eller en famil ...

Efterårets medsejladser og skibsbesøg er ved at være på plads

Hos Metal Maritime bliver forårets og efterårets skibsbesøg og me ...

Medlemsmøder om DFDS’ salg af Oslo-ruten på vej

Metal Maritime - 10. juni 2024

Foto i collage: DFDS pressefoto

Medlemsmøder om DFDS’ salg af Oslo-ruten på vej

Overdragelsen af Oslo-ruten til ny ejer 1. november sker på samme vilkår for rutens ansatte, som de har i dag.

Af Ole Philipsen, formand Metal Maritime

Kort før DFDS offentliggjorde salget af Oslo-ruten til Gotlandsbolaget blev vi i Metal Maritime orienteret i dyb fortrolighed. Overdragelsen vil ske pr. 1. november i år.
Vi hæfter os især ved, at de ansatte søfarende på ruten ved overdragelsen vil have samme vilkår, som de har i dag.

Fra Metal Maritime deltager vi i dag her kl. 11 i et informationsmøde med de ansatte om bord på Pearl Seaways. Her deltager også repræsentanter fra DFDS og Gotlandsbolaget. I morgen afholder vi medlemsmøder om bord på Crown Seaways, når skibet er i havn. Ligeledes holder vi møder med tillidsrepræsentanterne fra begge skibe.

Når der i næste uge – om ca. 10-12 dage – har været besætningsskifte, afholder vi medlemsmøder om bord på både Pearl Seaways og Crown Seaways.

Vi arbejder på at få mere detaljeret overblik

På nuværende tidspunkt kender vi i Metal Maritime kun de overordnede linjer i forbindelse med overdragelsen, og vi vil derfor også kun være i stand til at besvare spørgsmål på det mere generelle og overordnede plan.

Jeg er dog sikker på, at det sædvanlige tætte og tillidsfulde samarbejde mellem DFDS og Metal Maritime vil betyde, at detaljeforhandlingerne om ruten og overdragelsen af de ansatte vil ske i et konstruktivt samarbejde. Samtidig ser vi i Metal Maritime frem til et ligeledes tæt samarbejde med Gotlandsbolaget.

Ny ejer med fokus på passagerskibsdrift og oplevelsesturisme

Umiddelbart er det med beklagelse, jeg har modtaget informationen om, at DFDS ikke længere skal operere på Oslo-ruten. Men når det er sagt, så har jeg forståelse for de overvejelser, der ligger til grund for beslutningen hos DFDS. Rederiet har udviklet sig til en stærk logistisk virksomhed, hvor ren passagerskibsdrift er blevet en stadig mindre del af aktiviteterne.

Jeg forventer, at den nye ejer, som alene beskæftiger sig med netop oplevelsesturisme og passagerskibsdrift, har set potentialet i en udvikling af ruten og på sigt tilføjer ny tonnage, så der også i fremtiden vil være mange arbejdspladser til danske søfarende på passagerskibe mellem Oslo og København.

Overenskomster i mere end 100 år

Metal Maritime har haft overenskomster med DFDS for ruten i mere end 100 år i gode og dårlige tider, men altid i et tæt og stærkt samarbejde mellem rederi og fagforening. Vi ser frem til at fortsætte dette med DFDS for de mange medlemmer, vi fortsat har i rederiet på andre skibe og nu indlede opbygningen af et tilsvarende med Gotlandsbolaget.

Berørte medlemmer - følg med her på hjemmesiden

Vi arbejder på hurtigst muligt at få klarhed over yderligere detaljer ved Oslo-rutens ejerskifte og opdaterer hjemmesiden her, når vi ved noget mere faktuelt, der vedrører ansættelsesvilkårene for de berørte søfarende på vores overenskomstområder.


FAKTA


- 675 søfarende i alt er beskæftiget på de to skibe på ruten København – Oslo.

- DFDS informerer hver enkelt berørte søfarende direkte om overdragelsen af ruten i løbet af de kommende dage

- Metal Maritime er den største fagforening i DFDS og overenskomstdækker alle stillinger på skibene bortset fra maskinmestre, elektrikere og tjenere.

- DFDS' pressemeddelelse om salget af Oslo-ruten til Gotlandsbolaget - KLIK HER..  (pdf)