Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

SENESTE NYT:

Søfartslægen skal vurdere øjebliksbilledet af den søfarende

Søfartslægen kan ikke bare ”snuse rundt” i dine helbredsoplysning ...

Links til ledige maritime stillinger uge 27

Hermed samlingen af links til maritime job-opslag, som vi har kun ...

Skoleskibe får dobbelttogter 2020

CO-Søfart - 05. december 2019

Foto: Georg Stage / Julie Kolath

Skoleskibe får dobbelttogter 2020

Regeringen imødekommer opfordringerne fra erhvervet samt ihærdige folketingsmedlemmer med en ekstra bevilling til begge skoleskibe. Dermed er både 'Georg Stage' og 'Danmark' sikret dobbelttogter næste år.

Af Hanne Hansen

CO-Søfart og Metal Maritime kipper med flaget efter morgenens positive nyhed fra uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen, der nu har fundet de i alt 18 mio. kr., der er nødvendige for, at begge skoleskibe kan gennemføre dobbelttogter det kommende år.

Alt håb for uddannelse af flere ubefarne skibsassistenter på skoleskibene syntes ude, da finanslovsforhandlingerne mandag aften lukkede med en aftale uden prioritering af ekstra bevillinger til skoleskibene 'Danmark' og 'Georg Stage'.

Men der er både tirsdag og onsdag blevet arbejdet ihærdigt i kulisserne i Folketinget, hvor bl.a. politikere fra Enhedslisten har været opsøgende. Fra erhvervet har CO-Søfart og Metal Maritime sammen med Danske Rederier og rederiet Esvagt gentaget opfordringerne, som først i oktober blev afleveret til uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen i et brev.
"Der er brug for en forøgelse af antallet af studiepladser til grundkurset for skibsassistenter, medmindre erhvervet, som nu, skal fortsætte rekrutteringen i udlandet", lød det bl.a. i brevet.

CO-Søfart: -Ros til ministeren og engagerede folketingspolitiere

Formelt skal bevillingerne på hhv. 10 mio. kr. til ’Danmark’ og 8 mio. kr. til ’Georg Stage’ nu godkendes i Finansudvalget efter ministerens oversendte anmodning. De ekstra 18 mio kr. har ministeren fundet indenfor eget ministerområde, og der er således tale om en omprioritering af midler.

-Vi kan kun rose ministeren for at have lyttet til os fra erhvervet, ligesom det er bekræftende, at aktive folketingspolitikere med dybt engagement i søfartserhvervet kan nå resultater til fælles bedste, siger Ole Philipsen, formand for CO-Søfart og Metal Maritime.
-Det er også mere end glædeligt, at forløbet her viser, at vi i erhvervet via samarbejde kan nå fælles mål, bemærker Ole Philipsen.


Læs mere:


Aktstykket til finansudvalget 

(pdf på Folketingets hjemmeside)


Brevet fra Danske Rederier, Esvagt, Dansk Metal og CO-Søfart til uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen

(pdf her på co-sea.dk)


Opfordring til regeringen - flere ubefarne tak

(artikel her på hjemmesiden 10. oktober)