Molestien 7, 2450 Kbh. SV, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Molestien 7
2450 København SV

Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

SENESTE NYT:

Nye overenskomster på hjemmesiden

Arbejdet med etableringen af den kommende Femern forbindelse er i ...

Rabat på billetter til historisk motorløb

Copenhagen Historic Grand Prix er et historisk og traditionelt mo ...

Tillykke til 50 dimittender i Marstal

Metal Maritime - 24. juni 2022

Per Gravgaard Hansen, faglig konsulent hos Metal Maritime, overrækker præmien til Peter Hviid Pedersen. Foto: Metal Maritime

Metal Maritime overrakte præmien til"Bedste Holdspiller" i Marstal

Metal Maritime var til stede for at uddele præmien for "Bedste Holdspiller", da 50 dimittender blev fejret på Marstal Navigationsskole.

Af Martin van Dijk

Dannebrog var hejst, og solen skinnede fra en skyfri himmel, da det for første gang i tre år igen var muligt at fejre de dimitterende fra Marstal Navigationsskole uden nogle former for restriktioner. Derfor var der også godt fyldt i salen, da de nye færgenavigatører, kystskippere, sætteskippere og skibsførere skulle have papir på deres nyerhvervede uddannelse.

Hele 50 dimittender skulle fejres, og af dem var en enkelt færgenavigatør, 22 kystskippere, 14 sætteskippere og 13 skibsførere.

Bedste Holdspiller

Metal Maritime var til stede for overrækkelse af organisationens præmie til den studerende, som lærerkollegiet havde udpeget til "Bedste Holdspiller". Præmien tildeles en studerende, der har gjort en ekstra indsats for sine medstuderende og således har bidraget til holdånd og samarbejde. Med andre ord – en studerende der har kurs mod at blive en værdsat kollega.

Skolen havde som "Bedste Holdspiller" udpeget sætteskipper Peter Hviid Pedersen, og i begrundelsen lød det blandt andet.

’Udover studiet har han taget ansvar for at kickstarte det sociale liv på skolen igen, blandt andet ved at stå for brætspilsaftener for både navigatører og HF-søfartslever. Han er desuden altid positiv og engageret.’

For 24-årige Peter Hviid Pedersen havde præmien rigtig stor betydning.

”Det er en præmie, jeg er stolt af og glad for. Det er en anerkendelse af, at jeg har forsøgt at skabe et endnu bedre socialt liv på skolen og øen, hvilket jeg blandt andet har gjort via brætspilsaftener. Jeg har gerne ville samle de unge og vise, hvad det sociale liv kan tilbyde,” siger den nyuddannede sætteskipper.
 

Tilbage på skolebænken

Med de nyerhvervede papirer i hånden håber Peter Hviid Pedersen, at han hen over sommeren skal ud og sejle med Esvagt, hvor karrieren som søfarende begyndte.

”Jeg har i hvert fald skrevet til dem, at papirerne nu er klar, og jeg meget gerne vil ud at sejle,” siger han.

Peter Hviid Pedersen har planer om at uddanne sig til skibsfører, og derfor vender han tilbage til Marstal Navigationsskole efter sommerferien.

”Jeg vil gerne kunne sejle de helt store skibe, og derfor vil jeg gerne være skibsfører. Den store drøm er at sejle i is-farvand for Royal Artic Line,” siger sommerdimissionens "Bedste Holdspiller" på Marstal Navigationsskole, der begyndte det maritime liv som dreng, hvor han sejlede rundt på en lille fiskekutter med sin svoger. Men det var egentlig ikke planen, at han ville gøre maritim karriere.

”Jeg begyndte oprindeligt på en håndværkeruddannelse, men jeg fandt hurtigt ud af, at det ikke lige var mig. Derfor begyndte jeg at overveje, om en karriere til søs kunne være noget for mig, og det har vist sig at være det helt rigtige,” siger han.

 

Vi ønsker god vind til alle dimittender fra Marstal Navigationsskole