Molestien 7, 2450 Kbh. SV, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk
Catering
top kompetencefonde750xpxlres

Ansøgning til CO-Søfarts Kompetenceudviklingsfond

Er du ansat som menig søfarende/medarbejder i et rederi/en virksomhed, der er medlem af Danske Rederier, Færgerederierne eller Horesta på en af disses overenskomster med Metal Maritime? I så fald kan du søge CO-Søfarts Kompetenceudviklingsfond om støtte til at udbygge dine kompetencer til gavn for dig selv og din arbejdsplads.

Hent ansøgningsskema og vejledning nederst her på siden

 

Fonden har til formål at sikre udviklingen af medarbejdernes kompetencer. Fonden ledes af en bestyrelse ligeligt sammensat af repræsentanter fra de faglige organisationer og virksomhederne. CO-Søfart forestår den daglige administration, og her kan du læse mere om fonden, herunder hvad der gives støtte til, og hvordan du bærer dig ad med at søge.

 

Din kompetencefond

Så længe uddannelsen tjener til at styrke dine erhvervsmuligheder, enten i din nuværende eller en beslægtet arbejdsfunktion, vil der praktisk talt ikke være grænser for, hvad der vil kunne søges støtte til. Det kunne eksempelvis være de uddannelser og AMU-kursusforløb, der er listet i enkelte overenskomster, men også relevante almene uddannelsesforløb (læse-, skrive-, regne- og sprogfærdigheder) vil der kunne opnås støtte til. 

 

Hvordan søger du tilskud?

Først og fremmest skal du beslutte dig for, hvilken uddannelse du gerne vil deltage i. Derefter henvender du dig til din arbejdsgiver, da ansøgning skal ske gennem arbejdsgiveren, men også fordi det skal aftales, hvornår uddannelsen kan gennemføres. Du har muligvis ret til at få fri, men din arbejdsgiver skal tages med på råd, med hensyn til, hvornår det kan foregå. Hvis du er i tvivl om noget, eller hvis du ikke synes, at du får den hjælp, du har brug for, så henvend dig til din tillidsrepræsentant eller din fagforening.

 

Hvad kan jeg få tilskud til?

Tilskuddet gives primært til dækning af kursusgebyr og materialer, transport og/eller løntab. Normalt kan du forvente at få dækket 85 % af din sædvanlige løn, men der vil ofte være mulighed for at få dækket helt op til 100 % af din sædvanlige løn. Det er fondens bestyrelse, der beslutter om en ansøgning kan opnå støtte eller ej.

 

Hvor kommer pengene fra?

Midlerne i kompetencefonden kommer fra indbetalinger fra de overenskomstdækkede virksomheder inden for søfarts- og offshorebranchen. Aktuelt udgør det årlige bidrag kr. 780 pr. fuldtidsbeskæftiget medarbejder omfattet af Metal Maritimes overenskomster (for nogle dog kr. 520).

 

Ansøgning til CO-Søfarts Kompetenceudviklingsfond

Kompetenceudviklingsfonden omfatter overenskomster indgået mellem Metal Maritime og rederier/virksomheder, som er medlemmer af Danske Rederier, Færgerederierne eller Horesta.

 

Under Danske Rederier og Færgerederierne
er bl.a. følgende rederier/virksomheder omfattet af fonden:


Alba Bulk

Cadeler

DEME Offshore

DFDS (dog ikke menigt cateringpersonale)

Esvagt (dog ikke skibsassistenter)

Fjord Line

Ineos

JD Contractor

Maersk Supply Service

MH-O & Co.

Molslinjen inkl. Bornholmslinjen

Northern Offshore Service

Royal Arctic Line

Scandlines

Svitzer

World Marine Offshore

Ziton

 

 

Mangler dit rederi på listen?

Der findes et hav af danske rederier, så alle er ikke nævnt herover. Hvis du er ansat i et rederi, der ikke er nævnt, er det altså ikke nødvendigvis ensbetydende med at du ikke kan søge, så kontakt os endelig hvis du er i tvivl. Derudover er det vigtigt at nævne, at officerer ikke er omfattet af Kompetenceudviklingsfonden.

 

Din arbejdsgiver skal udfylde ansøgningen

Det er din arbedsgiver, der skal udfylde ansøgningsskemaet. Ansøgningsskemaet sendes efter udfyldelse elektronisk via din arbejdsgiver til fondens administration, der registrerer og behandler din ansøgning.

Din arbejdsgiver får automatisk en kvittering, når din ansøgning er modtaget og svar med Fondens afgørelse, når den er behandlet.

Danske Rederier

Rederier / virksomheder under Danske Rederier

Medarbejdere i rederier/virksomhederne under Danske Rederier kan søge fonden ved at benytte dette ansøgningsskema med tilhørende vejledning:

HORESTA

Virksomheder under HORESTA - pt. kun Aramark

Medarbejdere hos Aramark skal bruge dette skema med tilhørende vejledning. Se også ”positiv-liste” over kurser i filen: "Horesta-liste".© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Molestien 7
2450 København SV

Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

Nye overenskomster på hjemmesiden

Arbejdet med etableringen af den kommende Femern forbindelse er i ...

Rabat på billetter til historisk motorløb

Copenhagen Historic Grand Prix er et historisk og traditionelt mo ...

Samarbejdspartnere:

tjm banner 2019 fp1 195px
PFA banner 2023 195PX